Tarieven

Tarieven fysiotherapie per 01-01-2021 (bij niet gecontracteerde fysiotherapie):

Fysiotherapie  
Reguliere fysiotherapie behandeling € 35,00
Screening € 12,50
Intake en behandeling na verwijzing € 43,50
Intake en behandeling incl. screening € 47,50
Behandeling aan huis € 47,50
Behandeling instelling € 41,00
No show / niet nagekomen afspraak € 35,00
   
Kinderfysiotherapie  
Kinderfysiotherapie € 46,50
Kinderfysiotherapie aan huis € 59,50
Kinderfysiotherapie instelling € 52,50
Instructie ouders en/of overleg € 35,00
Kinderfysiotherapeutisch rapport € 35,00
   
Oedeemtherapie  
Oedeemtherapie € 46,50
Oedeemtherapie aan huis € 59,00
Oedeemtherapie instelling € 52,50

 

Betaling

Indien u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft, declareren wij uw behandeling bij uw zorgverzekeraar. Heeft u geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie, dan moet u rechtstreeks na uw behandeling betalen per pin. Er is een pinapparaat aanwezig op onze praktijk.

Sommige zorgverzekeraars stellen hoge eisen aan ons als zorgaanbieders, met name gericht op administratieve lasten, waar zij in sommige gevallen een laag tarief tegenoverstellen. Wij zijn van mening dat dit niet ten goede komt van de kwaliteit van de zorg en de behandeling die wij u kunnen geven.

Via deze weg informeren wij u dat wij er zelf voor kiezen om, in verband met deze eisen, het contract van zorgverzekeraar Zorg & Zekerheid voor het jaar 2021 niet te tekenen. Ook hebben wij geen contract met Just Live.

Wanneer u bij één van deze zorgverzekeraars bent verzekerd, ontvangt u van ons een nota voor de fysiotherapie. Deze nota dient u zélf te betalen en daarna in te dienen bij uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar zal mogelijk niet de volle 100% van de kosten voor de fysiotherapie aan u vergoeden. Vraag voor verdere informatie hierover uw zorgverzekeraar.

Met alle andere verzekeraars hebben wij voor 2021 wel een contract afgesloten.

Niet nagekomen afspraken
Helaas komt het met regelmaat voor dat een patiënt niet komt opdagen voor een afspraak. Wij zijn genoodzaakt om niet nagekomen afspraken in rekening te brengen.
Indien één van onze fysiotherapeuten met u een afspraak heeft gemaakt, dan rekenen wij op uw komst. Wanneer bij verhindering een afspraak tijdig afgezegd wordt, kunnen wij deze tijd inplannen voor een andere patiënt. Graag vragen wij u bij verhindering 24 uur van te voren uw afspraak af te zeggen.
Is de afspraak niet op tijd afgezegd of verschijnt u zonder bericht niet op de afspraak, dan wordt het No-show tarief van € 32,50 in rekening gebracht. Dit bedrag wordt niet door uw zorgverzekeraar vergoedt.